Facebook Facebook Twitter Twitter

U majskom izdanju časopisa DOM INFO pročitajte - Arhitektura - Dom bez barijera * Bijela tehnika - Savjeti za kupovinu * Boje - Roza donosi nježnost i sreću * Orijentalni stil - Sjaj luksuznog komfora * Kuhinjska ostrva - Dragocjeni praktični element * Kupatila - Viseće WC školjke - Prednosti i mane modernih sistema * Materijali - Nabijena zemlja - Povratak drevnom načinu gradnje * Trendovi - Garniture za dnevni boravak - Odmaranje sa stilom *** U WELLNESS DODATKU - Stevija - Prirodni šećer budućnosti * Savjet fizijatra - Oštećenje vratne kičme * Recepti ***

Izbor kauča prema životnom stilu korisnika

Od spavanja, gledanja TV-a do rada od kuće, kauč je najviše  upotrebljavan komad namještaja. Sve te funkcije kupovinu kauča koji će biti dugotrajan, čine veoma bitnom.

Osim vidljivih karakteristika kao što su opruge, jastuci i okvir kauča, imajte na umu ključni faktor – koja će biti osnovna funkcija kauča koji vam je potreban?

Izaberite kauč u skladu sa vašim životnim stilom. Evo nekoliko uobičajenih profila koji će vam pomoći u procesu kupovine.

Za roditelje

 

slide_396112_4861080_free

Jednostavni kauč sa perivom presvlakom može vam poslužiti dok je vaše dijete osnovnoškolac, ali kvalitetna presvlaka za namještaj trebala bi trajati i duže od toga.

 

Za parove filmofile

 

slide_396112_4861084_free

Parovi često raspravljaju oko sitnica– ali složiće se da je ovaj kauč idealan za uživanje ispred malih ekrana.

 

Za besprijekornog domaćina

 

slide_396112_4861082_free

Sa ovakvim kaučom na razvlačenje vaši gosti će konačno imati udobno mjesto za spavanje.

 

Za one koji žive u malim prostorima

 

slide_396112_4861086_free

Nemojte da vas u salonu namještaja zavara privlačan dizajn kauča, da biste kasnije shvatili da ne može proći kroz vrata sobe.

 

Za ljubitelje popodnevne dremke

 

slide_396112_4862328_free

Iako izgleda sasvim klasično, ovaj kauč zapravo ima trik u rukavu. Sklopivi naslon za ruke omogućuju da se transformiše iz sofisticiranog kauča u ležaj za nekoliko sekundi.

 

Za novi stan i ograničen budžet

 

slide_396112_4866970_free

Ako useljavate u novi prostor i želite novi namještaj a morate pažljivo raspolagati sa svakim novčićem, kauč jednostavnog i suptilnog dizajna lako će se uklopiti u bilo koji prostor.

 

Izvor – huffingtonpost.com