Dašak svježine osvaja dom

Dašak svježine osvaja dom

Boja blistave orhideje, koju je "Pantone" predstavio kao boju 2014. godine, je opšteprihvaćena kao boja koja ove godine treba da se nalazi u prostorima, na modnim pistama, kao glavni motiv...

Vintage inspiracija

Vintage inspiracija

Savremene vizije dizajnera u kreiranju enterijera sve više se baziraju na pronalaženju mogućnosti "pomirenja" materijala i stilova. "Second hand" namještaj i njegova nova, originalna...

Najveći specijalizovani sajam postao punoljetan

Najveći specijalizovani sajam postao punoljetan

Međunarodni sajam građevinarstva "Grames 2014" i Sajam dostignuća u elektro i mašinskoj industriji "Demi" 18. godinu zaredom održan je na "Banjalučkom velesajmu".

Raskošni svijet mašte31 mar 2014Raskošni svijet mašte

Iza nas je vrijeme maskenbala, bajkovitih zabava kada svi postaju neko drugi, neko bolji, smješniji [ ... ]

Izbor
Skulptura u svijetu namještaja31 mar 2014Skulptura u svijetu namještaja

Pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka nastali su brojni kultni komadi namještaja koji su z [ ... ]

Enterijeri
Horoskop doma - Kako Ovnovi uređuju prostor31 mar 2014Horoskop doma - Kako Ovnovi uređuju prostor

Horoskopski znaci se ne dijele na dobre i loše, na srećne i nesrećne, ne određuju ličnost čovj [ ... ]

Savjeti
Vodene vrtne dekoracije31 mar 2014Vodene vrtne dekoracije

Proljeće je vrijeme kada treba obaviti sve neophodne radove kako biste svoj vrt pretvorili u savrš [ ... ]

Eksterijeri
Rado prihvatam svaki izazov
ponedeljak, 31 mart 2014
article thumbnailLejla Rešić široj javnosti je postala poznata prije tri godine kada je imenovana za ministarku uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske.
article thumbnailNeke od najživotnijih stvari za grad Banjaluku odlučuju se u Odjeljenju za društvene djelatnosti u administrativnoj upravi grada.
Raskošni svijet mašte
ponedeljak, 31 mart 2014
article thumbnailIza nas je vrijeme maskenbala, bajkovitih zabava kada svi postaju neko drugi, neko bolji, smješniji, ljepši, strašniji...
Skulptura u svijetu namještaja
ponedeljak, 31 mart 2014
article thumbnailPedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka nastali su brojni kultni komadi namještaja koji su zauvijek promijenili svijet dizajna, i koji i danas imaju status obožavanih.

paviljonFirma “Foster + Partners” predstavila je rješenje paviljona Ujedinjenih Arapskih Emirata za Milan Expo 2015.

Dizajniran je da evocira iskustvo šetnje kroz drevne emirate, a izduženi paviljon je reinterpretacija modernog pustinjskog grada. Pasivni principi, kao što su skupljanje kišnice i korištenje fotonaponskih ćelija korišteni su u cilju dobijanja LEED platinastog sertifikata. Dizajn je prilagođen i sveobuhvatnoj temi Expa “Hrana za planet, energija za život” te sadrži brojne oblasti u kojima će se moći probati i konzumirati moderna kuhinja emirata.  

Paviljnon Ujedinjenih Arapskih Emirata će biti izgrađen u blizini centra Expa, na uskom prostoru dugom 140 metara, u koji će se ulazit kroz dramatični ulaz u obliku kanjona,  definisanim talasastim zidovima visokim 12 metara. Ulaz vodi do manjih, intimnijih, uskih prolaza koji podsjećaju na ulice drevnih pustinjskih gradova.

Ovi dugi kanali, kroz koje prolazi sistem za navodnjavanje u digitalnoj formi, vode posjetioce do dvorane u kojoj se nalaze restorani i izložbe. Korištenjem modernih, visokotehnoloških uređaja priča o emiratima će oživjeti. Tekstura zidova predstavlja  pijesak iz svih dijelova pustinja UAE, a paneli se mogu lako demonirati za eventualno prenošenje paviljona u UAE.

Na kraju izložbenog paviljona posjetioci će stići do zelene oaze u kojoj će se nalaziti kafei i restorani. Pejzaž oko paviljnona i na otvorenom prostoru unutar paviljona je dizajniran na način da predstavi tlo i floru UAE.

hortonmedia nestropetrol schachermayer
Alumil Naturavita Mlijekoprodukt
interlignum elta-kabel keramika modus
bhtelecom elta-kabel alumil
nestropetrol hortonmedia interlignum
schachermayer mlijekoprodukt srpskacafe naturavita cvrstiotpad