039 kupatilaKupatilo, prostor koji već odavno ne služi samo održavanju higijene, nego i za uživanje i opuštanje, među prvima su osvojili novi trendovi. Nakon digitalizovanja svih mogućih aspekata života: kancelarija, automobila, dnevnih soba koje sadrže prave male superračunare za zabavu, kuhinja sa rernama koje same peku i pametnih frižidera, samo je bilo pitanje vremena kada će ovaj trend proći kroz vrata kupatila. Posebno dizajnirani TV aparati, sofisticirane hi-fi linije i druga tehnička dostignuća obezbjeđuju dug i ugodan boravak u kupatilima.

 
HIGH-TECH SLAVINA: Uz sve veći izbor slavina strogih minimalističkih linija, kao i "pametnih" slavina koje se aktiviraju senzorima, kreativnost nekih dizajnera odlazi i korak dalje kroz ponudu providne slavine u kojoj se vidi dotok hladne i tople vode. Sastoji se od dva dijela - jedan u crvenoj, a drugi u plavoj nijansi. Pametna slavina dolazi s ugrađenom tehnologijom prepoznavanja lica. Iako sama tehnologija nije neka novost, njena primjena u kupatilu svakako jeste. Na ovaj način omogućeno je da svaki put kada osoba uđe u kupatilo iz slavine poteče voda baš kakva odgovara toj osobi. Da stvar bude bolja, ugrađeni LCD, osim što omogućava kontrolu protoka i temperature vode, može poslužiti za čitanje e-maila, kalendara ili vremenske prognoze.
 
HIGH-TECH WC ŠKOLJKA: Postoji mnoštvo high-tech WC školjki, ali iz Japana nam stiže WC školjka koja sve radi umjesto vas, osim... znate već. WC školjka "Regio" kombinuje "dobro smišljenu ravnotežu automatizovanih funkcija, udobnost, higijensko čišćenje i antibakterijsku tehnologiju", sve to zapakovano u minimalistički dizajn. LED lampice osvjetljavaju ovu školjku s poda i u unutrašnjosti. Možete odabrati "opuštajuću muziku" kako bi vam pomogla da se - opustite. Štaviše, sješćete na zagrijanu dasku čiji se poklopac automatski otvara. Osim toga, tu je nečujni sistem za ispiranje zvučnog naziva "Silent Stream Flushing System". Nakon toga aktiviraće se pročišćavač vazduha, koji će pročistiti vazduh u prostoriji. Nakon toga možete izaći, a "Regio" će se sam pobrinuti da se očisti i vrati postavke u početno stanje. Ni ekološka dimenzija nije zaboravljena. Kada nije u upotrebi, "Regio" štedi energiju, jer se automatski gasi.
 
HIGH-TECH KADA ZA KUPANJE I MASAŽU: Sorgente kada proizvod je firme "Lenci Design" i predstavlja kadu za masažu i kupanje, idealno dizajniranu u jednu cjelinu. Kada se automatski puni i prečišćava vodu svojim sistemom unutrašnje filtracije, a korisnicima nudi i prednosti kontrolne elektronske table i daljinskog upravljača za podešavanje idealnih uslova za uživanje. Ona posjeduje i podvodno osvjetljenje, magnetne oslonce, kao i tuš na izvlačenje, čime u potpunosti ispunjava kriterijume i najzahtjevnijih korisnika. Osam ugrađenih Hydrosilence Whirlpool mlazeva, omogućava izuzetno tih rad kade i potpunu relaksaciju u njoj. Dizajnirana je tako da se savršeno uklapa u svako okruženje, budući da je pokrivena istim materijalom kao i područje oko nje, obezbjeđuje utisak jedinstvenosti i cjeline prostora.
 
Inteligentni toalet
Japanci su smislili način da boravak u toaletu, osim potrebe, ima i koristan epilog. Novi toaleti predstavljaju moderne laboratorije koje za kratko vrijeme analiziraju zdravstveno stanje osobe. Inteligentni toalet, koji zahvaljujući medicinskim uređajima inkorporiranim u prostor, na licu mjesta mjeri krvni pritisak, težinu, holesterol i nivo šećera. Sakupljeni podaci se, preko interne mreže, čuvaju u arhivi ličnog računara, a poseban program ih koristi kako bi kreirao mjesečne i godišnje grafikone sa karakteristikama zdravstvenog biltena korisnika.

Kupatilo iz snova
Digitalno kupatilo, u punom smislu riječi, dolazi iz italijanskog dizajnerskog studija "Ideal Standard". Ovo kupatilo je za sve one koji žele da im tehnologija u svakom trenutku bude doslovno na jednom "kliku". Možemo ga nazvati i kupatilo iz snova, jer ima potpuno integrisanu elektroniku, a opet jednostavnu za korištenje. Objedinjuje i povezuje laptop, televizor, iPod i ostala čudesa u jednu funkcionalnu cjelinu. Iako je još u fazi razvoja, i sadašnje stanje dovoljno govori šta možemo očekivati. Media ogledalo je ogledalo na kojem možete pratiti TV program, filmove, surfati Internetom... Prikazuje vrijeme, kontroliše muziku i drugu opremu u kupatilu, luksuzna tuš-kabina opremljena hromoterapijskim elementima samo su dio pogodnosti koje ovo hi-tech digitalno kupatilo nudi. Rasvjeta od optičkih vlakana stvara utisak zvjezdanog neba i pomaže kod opuštanja. Veliki LCD ekran odlično je smješten za uživanje iz kade ili tuš-kade sa ugrađenom hromoterapijom.
 
 
M.Z.  
FacebookTwitterLinkedinRSS Feed
bhtelecom elta-kabel alumil
nestropetrol hortonmedia interlignum
schachermayer mlijekoprodukt srpskacafe naturavita cvrstiotpad