kuhinje
01 avgust 2014

Kuvanje na svježem vazduhu

Ljetna kuhinja vam omogućava da uživate na otvorenom,

su-creator
29 april 2014

3D vizualizacija - Hardware

Proizvodnja kvalitetnih 3D vizualizacija nije pitanje hardwarea ili softwarea, već vještine i znanja korisnika. Svejedno, mi se moramo dotaći ovih tema.

su creator
02 januar 2014

Arhitektonska vizuelizacija

3D grafički prikaz enterijera, eksterijera ili šire graditeljske cjeline u arhitekturi.

5arh-ucenje
27 septembar 2013

Kako prostor utiče na učenje

Razvoj i položaj obrazovnog sistema u društvu mijenjali su se tokom vremena. Različite kulture različito su pristupale ovom problemu, što se odrazilo ne samo na tadašnji način građenja, već se i danas u mnogim krajevima osjeća uticaj

5sajt
12 septembar 2013

Energetska i mobilna gradnja

Energetski autonomna sklopiva kuća, odnosno sklopivi mobilni objekat ne treba građevinsku dozvolu niti priključke na instalacije, idealna je za vikendicu, proizvodi se u hali prema tipskom predlošku od kvalitetnih prirodnih materijala.

ogledalo gradnje
05 septembar 2013

Ogledalo gradnje - fasade 21. vijeka

Fasada je lice svakog građevinskog objekta i jedan je od glavnih zadataka svakog arhitekte. Pojava savremenih materijala dala je veće mogućnosti oblikovanju i veću slobodu u dizajnu.

dizajn enterijera2
05 septembar 2013

Osnovne karakteristike retro stila

Istorijski posmatrano, stilovi u enterijeru smjenjivali su se i nadovezivali, proizlazili jedan iz drugog, često sa osvrtom i pod uticajem i "starijih stilskih generacija".

fibran
05 septembar 2013

Zid u zemlji

Vanjski podrumski zid, kao i svi ostali elementi zgrade koji su u doticaju s vlažnom zemljom ili čak ispod razine podzemne vode, grade se vodootporno ili su naknadno zaštićeni od štetnoga utjecaja vlage s vodootpornim membranama ili premazima.

ambijent sunce
05 septembar 2013

Ambijent inspirisan suncem

Vrijeme je za otkrivanje i za pogled ka proljeću. Sa suncem se bude nove ideje, novi inovativni prostori postaju mjesto inspiracije. Organizacija prostora direktno utiče na psihu čovjeka. Ona je ta koja stvara proljeće u domu.

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed
bhtelecom elta-kabel alumil
nestropetrol hortonmedia interlignum
schachermayer mlijekoprodukt srpskacafe naturavita cvrstiotpad